header 2022 jan2

Chamaerops Humilis Vulcano

De winterharde palmboom Chamaerops Humilis Vulcano is de enige europese dwergpalm die van origine groeit langs de kust van de Middellandse Zee. Het heeft kleine compacte bladeren welke bijna niet splitsen. De stengels bezitten bijna geen stekels zoals bij de gewone Chamaerops humilis. Deze palm is even winterhard als de gewone Chamaerops humilis maar is veel gewilder omdat deze palm veel sierlijker oogt en een meer zilverachtige kleur aan de onderkant van de bladeren heeft. De bladeren zijn ook stijver. Deze winterharde palmboom is zeer populair omdat het een van de meest koubestendige soorten is die zelfs tegen zware vorst is opgewassen. Vanuit de onderzijde van de stam groeien nieuwe scheuten zodat het een volle meerstammige palm wordt.

De Chamaerops Humilis Vulcano heeft de voorkeur voor een plek waar water goed weg kan lopen. Het is de meest geschikte palmboom om in een pot te laten groeien, waar het droogte, hitte, koude en lange periodes van verwaarlozing kan overleven.

 

Sorteer op:
 
InStock 29.95
29.95
Levertijd: Alleen online
InStock 39.95
39.95
Levertijd: Alleen online
InStock 69.95
69.95
Levertijd: Afhalen mogelijk
InStock 129.95
129.95
Levertijd: Afhalen mogelijk
 
Brinkys gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze website volgen en verzamelen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.
SLUITEN