header 2022 jan2
Trachycarpus Wagnerianus Frosty stam 30-40 cm
Trachycarpus Wagnerianus Frosty stam 30-40 cm
99.95 Uitverkocht
Levertijd: Alleen online

Trachycarpus wagnerianus palmbomen worden door ons geïmporteerd uit koude gebieden zoals bijvoorbeeld de Pyreneeën en Noord Italië. Deze palmen hebben al vorst en sneeuw te verduren gehad. Hierdoor heeft er al een natuurlijke selectie plaatsgevonden en blijven de sterke palmbomen over, die winterhard zijn.

Veel mensen die al een Trachycarpus fortunei hebben, willen later ook de Trachycarpus wagnerianus. De Trachycarpus wagnerianus is even winterhard als de Trachycarpus fortunei maar beide winterharde palmbomen hebben uiterlijk toch enkele verschillen:
 

  • Door de stijve bladeren is de Trachycarpus wagnerianus veel meer windbestending dan de Trachycarpus fortunei. Daarom wordt op plekken in de tuin met veel wind, de Trachycarpus Wagnerianus aangeraden.
  • De bladeren van de Trachycarpus wagnerianus zijn meer donkergroen, compacter en ronder gevormd. Hierdoor heeft de wagnerianus een elegantere "look" en wordt hierdoor meer in exclusievere (Japanse) tuinen gebruikt. Door de stijfheid en de symmetrie van het blad, springt de Trachycarpus wagnerianus ten opzichte van ander planten eruit!
  • De Trachycarpus wagnerianus is een makkelijke palm die onder alle verschillende omstandigheden goed groeit. Dus ook bij koel en vochtig weer. Ook is de standplaats zowel in de volle zon als in de schaduw mogelijk.
     
  
Artikelnummer 9276
Totale hoogte inclusief pot 140-160 cm
Planthoogte 100-110 cm
Stamhoogte 30-40 cm
Pot doorsnede 35
Liter -
Gewicht 29,6 kg
Verzending pakket
 


 Schrijf een reactie

Natasja  - Palm
15-04-2024 9:50:09
Trachycarpus wagnerianus we zouden graag deze plant willen komen halen. Had u al een mail gestuurd of mogelijk was om vrijdag te komen kijken. Hoor het graag groeten natasja
Brinkys gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze website volgen en verzamelen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.
SLUITEN